Waar drink je zelf de meeste koppen koffie? Thuis of op je werk? Voor veel mensen begint hun werkdag met een heerlijk bakkie. Als bedrijf is het daarom belangrijk om te investeren in een goede koffieautomaat. Je werknemers willen het liefste koffie zoals ze die gewend zijn te drinken in hun favoriete horecazaken. Met een eenvoudige automaat ben je er meestal nog lang niet. Denk dus goed na over wat voor een koffieautomaat je wilt aanschaffen op het werk.

Alles draait om de juiste koffiebeleving
Het drinken van een kop koffie houdt zo veel meer in dan alleen genieten van een warm drankje. Er gaat namelijk een complete beleving achter schuil. Dat begint al bij de keuze voor de koffieboon, hoe deze gebrand wordt en de bijbehorende bereidingsmethodiek. De unieke aroma’s en smaak zorgen voor de gewenste zintuiglijke beleving. Maar er is meer. Want het drinken van koffie op het werk is niet alleen goed voor de productiviteit en een verhoging van de teamspirit; het verbindt mensen ook met elkaar. Even een moment samen met je collega’s bij de koffiemachine zorgt voor een prettige sfeer op de werkvloer. En wist je trouwens dat koffie op het werk ook de concentratie verhoogt? Bij het behalen van deadlines is een scherpe focus natuurlijk onmisbaar. Zorg daarom voor smaakvolle koffie op de werkvloer.

Meer dan alleen koffie
Je hebt inmiddels wel begrepen dat je werknemers voorzien van een goede bak koffie erg belangrijk is. Maar vergeet daarbij ook zeker andere (warme) dranken niet. Wat te denken van een goede kop cappuccino of een smaakvolle latte macchiato of café au lait? En dan zijn er ook nog mensen die helemaal geen koffie lusten. Voor hen is het fijn als ze gemakkelijk thee kunnen zetten of een kop warme chocolademelk kunnen maken. Als je al je medewerkers tevreden wil houden, is een veelzijdige koffieautomaat dan ook echt een vereiste.

Vergeet het onderhouds- en servicecontract niet
Wie een koffieautomaat laat plaatsen, krijgt natuurlijk vroeg of laat met onderhoud te maken. Je wilt op dat gebied altijd de allerbeste service. Want niet alleen de kwaliteit van de koffie is belangrijk, ook het structurele onderhoud is onderdeel van het onderhouden van de perfecte koffiebeleving. Je kan daarvoor vaak een servicecontract afsluiten bij de leverancier van de koffieautomaat. Ideaal, want zo kun je je zelf weer bezighouden met alle andere belangrijke zaken binnen de onderneming.

Koffieautomaat kopen of huren?
Als bedrijf heb je de mogelijkheid om een koffieautomaat te kopen of te huren. Volledig afgestemd op de wensen van jou als klant. Je kan daarvoor terecht bij diverse leveranciers, zoals bijvoorbeeld Vendingland & Gebroeders Koffie. Of je nu alleen een koffieautomaat wil huren of op zoek bent naar een partij die de volledige verzorging op zich neemt: het is allemaal mogelijk. De meeste leveranciers bieden ook de mogelijkheid van een proefplaatsing. Zo krijg je een idee van hoe een automaat functioneert en of deze matcht met de verwachtingen die je ervan hebt. Een ideale manier dus om te kijken, ervaren en proeven of de koffieautomaat past bij jouw bedrijf en werknemers.

Je ziet het: bij de keuze voor een koffieautomaat moet je met allerlei aspecten rekening houden. Zorg ervoor dat je goed nadenkt over wat voor jouw onderneming en de werknemers belangrijk is. Want met de juiste koffieautomaat zorg je voor een optimaal werkklimaat.