Niet iedereen is een fervent koffiedrinker. Ook thee wordt in Nederland veelvuldig gedronken. Het is dan ook een gezonde en zeer populaire warme drank. Niet alleen voor thuis, maar ook op het werk. Maar wil je het nog gezonder voor jezelf maken en beter voor het milieu? Kies dan voor biologisch gekweekte thee.

Biologische thee: wat is dat precies?

Als we het hebben over biologische thee, dan gaat het om thee die wordt verbouwd zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Net zoals ook het geval is bij biologische koffie. De grond waar de theeplanten op moeten groeien, wordt verrijkt met natuurlijke compost. Insecten en ziekteverwekkers worden zo op een natuurlijke manier bestreden. Het gevolg is dat de kwaliteit van de grond en de theeplanten zelf beter worden. Daarnaast zitten er in de uiteindelijke thee geen resten van chemische middelen. Hoe gezond wil je het hebben?

Nog gezonder dan gewone thee

Biologische thee bevat meer gezonde voedingsstoffen dan gewone thee. In de biologisch gekweekte thee zit namelijk een hoger gehalte aan polyfenolen en catechines. En deze antioxidanten zijn nu net de onderdelen die thee haar gezonde eigenschappen meegeven.

Smaaktest: biologische thee wint keer op keer

Maar hoe zit het dan met de smaak van biologische thee? Is die ook beter dan gewone thee? In China, Japan en Taiwan (ofwel landen waar thee haar oorsprong vindt) worden regelmatig verschillende soorten thee geproefd en vergeleken. Bij deze blinde smaaktesten weten de deelnemers niet met welk type thee ze van doen hebben. En keer op keer komen de biologisch geteelde theesoorten als winnaars uit de bus.

Wil je binnen je bedrijf ook overstappen op biologische thee? Of wil je weten wat er allemaal mogelijk is op het gebied van biologische thee via Gebroeders Koffie? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.