Je hebt vast wel eens van biologische koffie gehoord. Maar weet je ook wat het precies inhoudt? Als we het hebben over biologische koffie dan wordt er bij de teelt van de koffiebonen geen gebruik gemaakt van kunstmatige, chemische meststoffen of bestrijdingsmiddelen. Vaak wordt er organische compost gebruikt en het gebruik van natuurlijke mest spaart de bodem en maakt de landbouwgrond extra vruchtbaar. Verder heb je bij biologische koffie niks te maken met kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.

Op natuurlijke wijze

Bij het telen van biologische koffiebonen worden geen pesticiden en insecticiden gebruikt. Insecten en ziekteverwekkers worden zo bestreden op een volledig natuurlijke manier. De koffieplanten worden omringd door schaduwbomen en bodembedekkers. Zo krijgen zij de juiste hoeveelheid vocht en zonlicht tot zich. Het resultaat? De allerbeste biologische koffiebonen. Bijkomend voordeel is dat door de biologische koffieteelt de flora en fauna in de nabije omgeving van de plantages aanzienlijk rijker en gezonder is.

Biologische koffie en fairtrade koffie

Als je kiest voor biologische koffie, dan wil dat niet automatisch zeggen dat je ook fairtrade koffie drinkt. Met fairtrade koffie lever je vooral een bijdrage aan duurzame armoedebestrijding. Je investeert dan als het ware in koffieboeren en arbeiders want zij krijgen een gegarandeerde minimumprijs voor hun koffie. Zo kunnen zij een beter bestaan opbouwen. Bij biologische koffie gaat het er vooral om hoe de koffiebonen zijn verbouwd. Ofwel met een landbouwmethode die gebaseerd is op het gebruik van organische compost, dierlijke mest en natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Er zijn overigens ook verschillende koffiemerken die biologische koffie en fairtrade koffie hebben weten te combineren in één koffieblend.

De smaak van biologische koffie

Maar uiteindelijk gaat het je natuurlijk vooral ook om de smaak van de koffie. Want hoe zit dat bij biologische koffie? Is die net zo lekker als de reguliere koffie die je normaal drinkt? Misschien dat het dan slim is om onze biologische koffie eens te komen proeven. We nodigen je graag uit voor een vrijblijvend gesprek, zodat je zelf kan ervaren wat de smaak van biologische koffie is. Neem daarvoor contact met ons op.